HomeOrganisatieCommissiesTechnische commissieMededelingenRKDFC, VV Doenrade en VV Jabeek slaan de handen in één

RKDFC, VV Doenrade en VV Jabeek slaan de handen in één

Volledige samenwerking jeugd eerste stap

Na een aantal constructieve en vooral zeer prettige gesprekken op gelijkwaardig niveau hebben de 2 Onderbankense voetbalverenigingen RKDFC en VV Jabeek en de Schinnense voetbalvereniging VV Doenrade besloten om de samenwerking nog verder te intensiveren.

In deze samenwerking waarbij gezelligheid en familiaire sfeer een hoog aanzien hebben, staan plezier, sportiviteit en respect voorop. De onderlinge verbondenheid en betrokkenheid zijn eveneens belangrijke pijlers waar de 3 verenigingen grote waarde aan hechten. Ieder lid of team telt mee en hoort erbij!

Om te kunnen samenwerken is gelijkwaardigheid en hetzelfde ‘DNA’ zeer belangrijk, waarbij elke vereniging even veel inbreng heeft. Dit is het vertrekpunt. Aldus de 3 voorzitters (Heinz Hendrikx, Hay Peters en Maurice Meijer).

De intensivering focust in ‘eerste’ instantie op een volledige samenwerking van de jeugd, vallend onder één jeugdbestuur. Met de samenwerking willen de 3 verenigingen een maatschappelijke doelstelling vervullen in beide gemeenten, zodat de jeugd in en rondom de dorpskernen de toekomst krijgt die zij verdient. Tevens zal de 200 leden tellende jeugdafdeling geheel in het nieuw gestoken worden, waarmee de 3 verenigingen een duidelijk signaal afgeven in de uitstraling naar de toekomst.

Met de nog op te knappen velden van VV Doenrade (incl. nieuwe verlichting) heeft de jeugd de beschikking over 1 trainingsveld, 3 volwaardige grasvelden en 1 kunstgrasveld om onze gezamenlijke jeugdteams goed te faciliteren voor wedstrijden en trainingen.

De samenwerking zal met ingang van volgend seizoen (2016-2017) direct starten.

Heeft u naar aanleiding hiervan vragen of wil u uw kind gratis laten meetrainen om eens de sfeer te proeven meld u zich dan bij een van onderstaande emailadressen.