HomeOrganisatieHistorie

Historie

Na wat onderlinge partijtjes werd op 21 juni 1942 de voetbalclub opgericht onder de naam R.K.V.V.D.

Ze bestond toen uit 2 elftallen welke in het begin speelden in de (Sitterdse Gats). Naderhand speelde de R.K.V.V.D. op een veld aan de Putgats tegenwoordig Vielderweg, waar de schietboom van de schutterij staat en het kleedlokaal was bij de familie Dormans die ook een Café hadden.

Na vrienschappelijke wedstrijden werd in 1945 in competitieverband gespeeld. R.K.V.V.D. speelde toen in de 2e klasse N.V.B. In de Putgats werd gespeeld tot 1964 toen dit niet meer kon speelde de R.K.V.V.D. 1 jaar op de weide van de familie Bastins waar nu de huizen van de familie Rebergen en Gorissen staan.

In het seizoen van 1964-1965 werd RKVVD kampioen in de 1e klasse met promotie naar de 4e klasse. Omdat het nieuwe veld aan de Valderensweg nog niet klaar was, speelde Doenrade 1 jaar in Oirsbeek.

In het seizoen van 1965-1966 werd het nieuwe veld in gebruik genomen met een provisorisch kleedlokaal dat bestond uit 2 kleedlokalen 1 scheidsrechters lokaal en met stromend koud water.

In 1970 degradeerde het 1e elftal terug naar de afdeling Limburg om in 1975 weer terug te keren onder leiding van Trainer Zef Queis.

In 1978 degradeerd het 1e elftal weer naar de onderafdeling. In 1990 degradeerde het 1e naar de 2e klasse en het 2e en 3e promoveerd zodat alle 3 de elftallen in één klasse vertoefden. In 1992 bij het 50 jarig bestaansfeest promoveerde het 1e elftal weer naar de 1e klasse en het 3e elftal degradeerde naar de 3e klasse.

In 1974 werd de huidige accommodatie in kleinere vorm gebouwd. In 1994 werd de accommodatie uitgebreid met 2 kleelokalen en een spits dak erop. 8 juni 2008 was een zwarte dag in de geschiedenis van R.K.V.V.D. De kantine brandde geheel af. Na harde arbeid konden we 20 december 2008 het huidige gebouw weer openen wat er zeer mooi uitziet met al zijn vernieuwingen.

RKVV Doenrade, zo heet de club tegenwoordig, bestaat momenteel uit 2 senioren teams 1 veteranen team en in samenwerking met Puth,Jabeek en RKDFC uit maar liefst 20 jeugdteams.

In 2013 werd de promotie naar de 4e klasse behaald. Hier wisten we ons in het daarop volgend seizoen te handhaven. In het huidige seizoen zijn we op dit moment een goede middenmoter, die het de titelkandidaten dit seizoen moeilijk heeft gemaakt (11 v.d. 18 mogelijke punten van de top 3 afgesnoept!)