HomeSeniorenDoenrade 1Wedstrijdverslagen

Doenrade in duisternis

De selectie:

Twan Salemink, Roan Frins, Stijn Bloebaum, Jeffrey Jacobs, Arjan Bruls, Daan Wauben, Bjorn Bosch, Bart kerkhof, Dennis Peters, Luuk Peters, Kay Pierik, Roy Rademakers, Stefano Lovine, Michel vromen, Joep van Gool.

De opstelling: Twan, Jeffrey, Roan, Stijn, Arjan, Dennis(Stefano), Daan, Bjorn(Michel), Luuk(Kay), Bart, Roy.

Op deze gure december zondag had Doenrade graag wat licht in de duisternis laten schijnen. Helaas was het na afloop alleen een stukje donkerder geworden. Tijd voor Kerstverlichting.

Doenrade miste vandaag de capaciteit om de punten mee naar huis te nemen. FC RIA had in de eerste helft het betere van het spel. Twan was echter uitstekend op dreef en sleepte de gasten er enkele keren goed door heen. Voor rust waren de uitvallen van Doenrade beperkt al miste Roy een uitstekende kans om Doenrade tegen de verhouding in op voorsprong te zetten. Helaas wisten de spelers voor de rust geen doel te treffen. 0-0 bij rust derhalve.

De hoop dat na rust het spelpeil zou stijgen, werd helaas niet bewaarheid. Weliswaar nam Doenrade het heft in handen. Er volgden enkele goede acties en kansen, maar toen het doel getroffen werd bleek dit tevens het keerpunt in de wedstrijd. Stijn werkte een uitstekende voorzet van Bart in het doel. Hij botste hierbij op de keeper maar de scheidsrechter wees naar het midden. De ernst van de blessure bij de keeper van de thuisclub deed de waarneming van de scheidsrechter geen goed. Hij keurde de treffer alsnog af. Een rariteit in het amateurvoetbal. Blijkbaar heeft de scheidrechter in de herhaling toch een overtreding gezien(?). Uiteraard deed deze dwaling de wedstrijd geen goed. Een gebrek aan concentratie bij Doenrade leverde RIA een voorsprong op. De frustratie bij Doenrade liep op en de waarnemingen van de referee werden niet beter. Doenrade zette aan kreeg kansen, maar dat gold ook voor FC RIA. Kort voor tijd verder besliste FC RIA de wedstrijd in haar voordeel.

Jammer dat de sfeer in een wedstrijd voor liefhebbers zo bepaald wordt door twijfelachtige beslissingen van het arbitrale trio(ook liefhebbers toch?). Laten we maar denken dat deze ergernissen horen bij het amusement in het amateurvoetbal.

De trainer van de thuisclub en voormalig trainer bij Doenrade Sandro Crabu moest de wedstrijd door trieste familieomstandigheden aan zich voorbij laten gaan. Sterkte gewenst. Dit geldt ook voor de keeper van FC Ria. Hopelijk herstelt hij snel van deze blessure. Tenslotte wensen we ook de arbiter van vandaag beterschap toe.

Doenrade1 zakt door ondergrens

RKFC Lindenheuvel - Doenrade 6-0

Doenrade1 zakt door ondergrens.

De selectie:

Twan Salemink, Tjeu Horrichs, Stijn Bloebaum, Jeffrey Jacobs, Arjan Bruls, Daan Wauben, Bjorn Bosch, Bart kerkhof, Dennis Peters, Kay Pierik, Lars Pieters, Stefano Lovine, Michel Vromen, Joep van Gool.

De opstelling: Twan, Jeffrey, Daan, Stijn, Arjan, Dennis(Michel), Bart, Bjorn, Joep(Stefano), Kay(Tjeu), Lars.

Op deze lekkere voetbal zondag werd Doenrade geteisterd door een groot aantal afwezigen. Het zijn echter de aanwezigen die het moeten doen. Vandaag lukte dat niet. Doenrade ingesteld op een moeilijke wedstrijd, koos voor een catenaccio-concept. De uitvoering was redelijk, totdat er rond het halfuur een black-out van 2 minuten was. Lindenheuvel profiteerde 3x en ging rusten met een verdiende 3-0 voorsprong.

In de 2e helft probeerde Doenrade de schade te beperken. Dat lukt redelijk totdat men dacht dat men vooruit moest gaan voetballen. De les van afgelopen jaar, toen veel te veel ruimte werd weggegeven was vergeten. Ook dit jaar profiteerde Lindeheuvel handig van de ruimte en het traditionele eindsignaal (om half 5) werd bereikt met een 6-0 stand.

Vandaag geen punten gehaald, maar ook geen verloren. De rijen sluiten en volgende week met een (bijna) complete selectie aan de slag.

Doenrade1 net op tijd wakker

Doenrade - HBC 3-3

De selectie:

Twan Salemink, Sven Wijers, Stijn Bloebaum, Ben Geilkens, Jeffrey Jacobs, Arjan Bruls, Daan Wauben, Bjorn Bosch, Bart kerkhof, Dennis Peters, Luuk Peters, Kay Pierik, Lars Pieters, Stefano Lovine.

De opstelling: Twan, Ben, Luuk, Stijn, Jeffrey, Bart, Daan, Bjorn(Dennis), Arjan, Kay, Stefano(Lars).

Het verval in de natuur heet herfst. De voorbereiding op de winter is echter ook de voorbereiding op een nieuwe lente.

Onder heerlijke omstandigheden begonnen beide laagvliegers aan hun onderlinge duel. Doenrade was zwaar gehandicapt door de afwezigheid van Erik, Roan, Michel, Roy en Joep. Desondanks was het begin van de wedstrijd in evenwicht. Doenrade leunde op de eigen berg wat achteruit en hoopte via de bonkige Stefano en de onberekenbare Kay op een bevlieging. De gezapige wedstrijd kreeg een impuls door een goede aanname en dito schot van HBC. De bal plofte in het uiterste hoekje buiten bereik van een betrouwbare Twan Salemink en de gasten hadden hun voorsprong te pakken. De uitdaging lag nu bij de thuisclub om op de eigen Doonderberg de bakens te verzetten. Voor de rust lukte dat niet. 0-1 en thee drinken.

In de tweede helft veranderde het beeld eigenlijk niet, totdat een doeltrap, een slechte aanname, een overtreding, een rode kaart en een benutte strafschop tot een 0-2 stand leidde. Zonder een ongelukkige Luuk Peters leek Doenrade verslagen. Een gefrustreerde middenvelder die het spel weer eens aan zich voorbij zag gaan, zorgde voor een opleving. Daan Wauben krulde een vrije trap langs de muur en langs de keeper van HBC. 1-2. Nog voordat Lars Pieters aan de eerste minuten van het seizoen mocht beginnen, leek de wedstrijd beslist. HBC weerstond de druk van 10 opgeleefde blauw-witten en counterde naar 1-3. Samen met Lars Pieters mocht Dennis Peters aan een reddingsoperatie beginnen. De scheidsrechter leek de overbodige rode kaart voor Luuk Peters te willen compenseren en floot een strafschop voor Doenrade. Gelukkig hield hij bij deze twijfelachtige beslissing de rode kaart op zak. Geen enkele club en speler is blij met het gevolg dat een onschuldige speler 4 wedstrijden schorsing krijgt voor een misvatting van de referee. Daan Wauben toonde zich een leider in het veld door de bal te pakken en voor de tweede keer de aansluitingstreffer te produceren. De 10 mannen van Doonder roken bloed en lieten opeens zien waarom de magere prestaties van dit seizoen niet kunnen blijven duren. Het team pakte zich op en zette in ondertal druk op de tegenstander. Deze bezweek heel snel onder de kracht van invaller Lars Pieters. Het was niet Lars die scoorde, maar Stijn Bloebaum die met zijn dikke teen de bal over de lijn drukte. HBC wankelde maar wist het eindsignaal te bereiken met een 3-3 stand. Voor Doenrade voelde dat als een wederopstanding. Wederom een belangrijk punt voor de thuisclub die volgende week naar verluid met 10 man aan de wedstrijd wil beginnen, om daarna met 11 spelers te laten zien dat ook een compleet elftal kan swingen.

punt gestolen in Born

Born - Doenrade 0-0

Doenrade1 stal vandaag een punt in Born.

De selectie:

Twan Salemink, Erik Thorissen, Bob jeurissen, Stijn Bloebaum, Ben Geilkens, Jeffrey Jacobs, Arjan Bruls, Daan Wauben, Bjorn Bosch, Bart kerkhof, Dennis Peters, Luuk Peters, Kay Pierik, Roy Rademakers, Stefano Lovine.

De opstelling: Twan, Ben, Luuk, Stijn, Jeffrey, Bart, Daan, Bjorn(Stefano), Arjan, Kay, Roy(Dennis).

Op deze prachtige herfstige zondag in Born, veroverde Doenrade een gelukkig punt bij Born. Doenrade moest gehavend aantreden tegen het uitstekend  gestartte en nog ongeslagen Born, dat vol  ambitie naar de ranglijst kijkt.

In de eerste helft kon Doenrade nog af en toe gevaarlijk worden.  Vooral Roy Rademakers bleek een plaag voor zijn tegenstander. Born hield gelijke tred en was kort voor rust het dichtst bij een treffer. De Doonder doelman redde echter uitstekend. De toeschouwers waren blij dat ze na een eerste helft vol onderbrekingen de kantine mochten opzoeken.

Na rust was het eenrichting verkeer in de richting van het Doenrade doel. De gasten hielden het hoofd koel en vooral in het centrum van de verdedigingen groeiden Luuk en vooral Stijn uit tot echte rotsen in de branding. Het Bornse powerplay leverde twee keer een bal op de paal op.  Doenrade vocht met de laatste krachten voor een punt. In de laatste minuten was Born nogmaals dicht bij de overwinning. Twan Salemink toonde zijn klasse in het Doonder doel en redde een gelukkig punt.

Opluchting op Doonderberg

Doenrade – OVCS 2-1

De Doonderberg is vandaag is gestabiliseerd. Opluchting bij Doenrade alom.

De selectie:

Twan Salemink, Erik Thorissen, Roan Frins, Stijn Bloebaum, Ben Geilkens, Jeffrey Jacobs, Joep van Gool, Arjan Bruls, Daan Wauben, Bjorn Bosch, Bart kerkhof, Dennis Peters, Luuk Peters, Kay Pierik, Roy Rademakers, Stefano Lovine.

De opstelling: Erik, Ben, Roan, Stijn, Jeffrey, Bart, Daan, Bjorn, Arjan, Kay, Roy(Stefano).

Op deze prachtige (na-)zomerdag werd de wedstrijd in Doenrade een prettig weerzien met oud-speler van Doenrade Wiebe Koorevaar. Ger Gouw had na de deceptie van vorige week teruggegrepen op zijn vaste keuze. Hij had bovendien het voordeel dat hij voor het eerst deze competitie 3 van de 4 spelers uit de as van het elftal van vorig seizoen kon opstellen. Erik was voldoende hersteld op zijn plek onder de lat weer in te nemen, terwijl ook Roan en Daan voldoende fit waren. Twan heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan, maar een keeper van het niveau Erik Thorissen kun je gewoon niet op de bank zetten. Hopelijk kan ook Lars Pieters binnenkort weer zijn bijdrage aan het Doonder vlaggenschip leveren.

Doenrade had de kater van een ongekende 8-0 nederlaag bij SVE goed verwerkt. Het begon overtuigend aan de wedstrijd en had een eerste kansje via Kay Pierik. De altijd actieve Roy Rademakers zag zijn hoekschop van de lijn gehaald worden. De volgende hoekschop werd afgeslagen, maar de tweede bal kwam bij een stabiel spelende Bjorn Bosch. Zijn voorzet bereikte ietwat gelukkig Roy Rademakers die de OVCS keeper met een lage volley in de hoek verschalkte. Doenrade bleef de bovenliggende partij en leek eenvoudig de rust te bereiken. Kort voor het rustsignaal van een goed acterende scheidsrechter, werd er veel ruimte weg gegeven op de rand van het strafschopgebied. De carambolerende bal liet Erik Thorissen kansloos. Ruststand 1-1.

De blauw witte thuisclub kwam goed uit de rust. Met 11 spelers die voor elkaar door het vuur gingen werd de lijn van de 1e helft voortgezet. Uiteraard is er veel voor verbetering vatbaar, maar er is een nieuw begin gemaakt. Dat werd nog eens benadrukt door Bart kerkhof. Een onbedoelde assist van een Sittardse verdediger bracht hem in scoringspositie. Hij schoot de bal heerlijk in het dak van het doel. 2-1. Nu was het weer de beurt aan de degradant van afgelopen seizoen. Er ontstonden twee situaties waarbij assistentie op de Doonder doellijn nodig was, maar daar tegenover stonden ook kansen voor Roy, Arjan, Kay en Stefano. Stefano, Ingevallen voor de geblesseerde Roy, werkte hard. Hij mist echter nog de slimheid om zijn ijver om te zetten in doelpunten. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Doenrade sleepte echter de volle buit in de wacht en dat zonder een strafschop te krijgen, waar een actieve Bart deze wel verdiende. Des te mooier dat er nu weer opgelucht vooruit gekeken kan worden.

Opvallend was ook dat Ger Gouw slechts één keer wisselde. Noodgedwongen door de blessure van zijn aanvoerder. Het tekent echter ook de strijdlust van de mannen in het veld die tot et uiterste gingen en deze inzet beloond zagen. Nu doorpakken.

Pagina 1 van 11

Sitedoenrade1

RKVV Doenrade

Ga naar boven