HomeSeniorenVeteranenMededelingen

Dank je wel van de Jeugdafdeling aan de Veteranen

Gisteren rondom de jubileumwedstrijd van de veteranen van RKVV Doenrade tegen de leeftijdsgenoten van Ajax (deze ging nipt verloren....) zijn er door onze jeugdspelers loten verkocht voor een loterij waarvan de veteranen en een aantal sponsoren de prijzen, waaronder door de AJX-cracks gesigneerde wedstrijdshirts van AJAX, ter beschikking hebben gesteld.

Een en ander heeft geresulteerd in een mooie opbrengst die ten goede zal komen aan het jeugdvoetbal in Doenrade e/o!

Namens de jeugleden: Veteranen bedankt!

 

6 september 2014: 25 jaar Veteranenvoetbal in Doonder!

25 jaar Veteranen RKVV Doenrade

 

Het idee om een Doonders veteranenteam te vormen is geboren tijdens het betegelen van de badkamer van Piet Beerens aan de Kerkstraat 16.  Piet en Peter Geilkens hebben het initiatief voor de oprichtingsvergadering genomen. Deze vond plaats in mei 1989 in het bijzijn van Jan Rennenberg, Heinz Hendrikx, Frank Smeets, Bert Moonen, Leo Baggen en de eerder genoemde Piet Beerens en Peter Geilkens.

 

Het toenmalige bestuur van de voetbalvereniging, bestaande uit de clubiconen Chrit Mengelers, Jo Bus en Hub Slangen, verleende  met trots haar medewerking en stelde ook gelijk een set tenues beschikbaar. Dit (jeugd)tenue gaf het veteranenteam direct een afgetrainde ‘look’ .

 

Het wedstrijdschema in het eerste jaar was ook direct goed gevuld. Te goed zelfs want tijdens de eerste van de 36 wedstrijden dat jaar, gaven direct 2 teams act de presence. Te weten Buchten en Roosteren. Het probleempje werd opgelost door de eerste helft tegen Buchten, de tweede tegen Roosteren en de derde helft  gezamenlijk te spelen!

 

Tijdens het eerste jaar werden ook direct 2 shirtsponsors gevonden, te weten Stucadoorsbedrijf Jan Rennenberg en De Kaasboer. Er werd afgeweken van de clubkleuren door in geel-zwart te spelen.

 

Wetenswaardigheden de eerste jaren zijn allereerst het profdebuut van de veteranen Bert Moonen en Frank Smeets bij de veteranen van Fortuna Sittard tijdens de jubileumwedstrijd bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van RKVV Doenrade.

Het debuut van No Bastin bij de veteranen is ook zo’n mijlpaal. De wedstrijd tegen Buchten kon vanwege het uitgelopen jeugdtoernooi geen doorgang vinden, waarna men direct aan de 3e helft kon beginnen. No kon dit wel waarderen!

Ben Haenen, ook bekend als Ben van der Sar, hield tijdens zijn debuut tegen IVS direct de nul. Jos Koster heeft vanaf die wedstrijd het advies gekregen altijd op bergschoenen te voetballen. Met deze schoenen scoorde hij de winnende treffer tegen het onverslaanbaar geachte  IVS!

Kevin Hofland volgde in die jaren de Doonder Veteranen ook trouw. Vader Huub was immers speler van de Vets. Als ballenjongen of grensrechter, mocht Wil Schumans er niet bij kunnen zijn, kweet hij zich goed van zijn taak!

Ook de prinsenverkiezingen, samen met de Adveo-veteranen waren legendarisch, evenals de wedstrijd die gespeeld werd bij gelegenheid van de 70e verjaardag van erevoorzitter Jeun Reubsaet.

Het veteranenvoetbal in Doenrade werd zo populair dat men die jaren zelfs een ledenstop moest instellen.

De Kaasboer en De Kruidenier werden de sponsoren van de nieuwe, blauwwitte tenues, toen de eerste tenues aan vervanging toe waren.

 

Het 12,5 jarig jubileum werd gevierd tijdens een jubileumweekend in mei 2001 met ondermeer een wedstrijd tegen de PSV-veteranen. Dit feest werd in alle opzichten een groot succes!

Voor het 25-jarig jubileum willen we echter nog grootser uitpakken. Daarover later meer!

 

Na het jubileum werden de vets voorzien van nieuw bloed, toen er vanuit de voetbalvereniging RKVV Doenrade, nieuwe spelers de overstap maakten. Nog zo’n clubicoon, Jan Pieters, was een van de eersten waarna er meerderen zouden volgen. Ook een aantal spelers uit het  buurdorpje Hillensberg maakten de overstap.

Het wedstrijdprogramma werd steeds internationaler met meer en meer wedstrijden in de grensstreek.

Ook werden er meer en meer activiteiten ondernomen. Het bezoek aan de wedstrijd PSV-RODA JC met aansluitend het bezoek aan het spelershome, heeft de penningmeester van PSV zoveel geld gekost, dat PSV nog steeds financiële problemen heeft.

Kevin Hofland zorgde ervoor dat de wedstrijd Borussia Monchen-Gladbach tegen zijn toenmalige ploeg Wolfsburg kon worden bezocht.

 

Aan het einde van de ‘zero’s’ volgde een moeilijke periode.  De 7 Hillensberger-jongens verlieten de veteranen om het voetbal in hun eigen dorp weer nieuw leven in te blazen.  Vlak voor het begin van het seizoen dreigde daarmee het einde van het veteranenvoetbal in Doenrade.

De ‘oude krijgers’ Piet, No, Jan G., Jean en Frank lieten het er niet bij zitten en gingen samen met Harry en Ron aan de slag om het team overeind te houden.  Zonder iemand tekort te willen doen, is het werk dat Harry heeft gedaan om spelers te werven, zeer belangrijk geweest!

Zo bleef libero Luc de Doonder Vets trouw en ging niet mee naar Hillensberg. John J., Boy, Maurice J., Niels en Roger van K. waren de eerste nieuwe aanwinsten. Vervolgens volgden uit de voetbalvereniging Chrit, Marc, Bart en Bernard. Uit Bingelrade kwamen Jan G. (ook als marathonschaatser en wielrenner actief) en John C.

Zeer recente aanwinsten zijn Armand, Rogier S., Maurice G., Arno B. en Danny.

De wedstrijden dat er 18 man aan de aftrap zouden willen staan, komen meer dan geregeld voor. Aan leden geen gebrek meer.

De frisse wind door de veteranen zorgden er ook voor dat er nieuwe sponsoren werden gevonden. Nieuwe tassen (dankzij Fitness Seller) en trainingspakket (Sutherland Design en Chique Huis) werden aangeschaft!

 

De resultaten lieten ook niet te wensen over. Onder de bezielende coaching van Harry werden er mooie overwinningen behaald. Als uitschieter kan de 10-0 overwinning tijdens de derby tegen Amstenrade genoemd worden. En mocht er een wedstrijd niet tijdens de eerste 2 helften gewonnen worden, de 3e helft is altijd voor de Doonder Vets!

Of dit de reden is dat de uitwedstrijden in de buurt met de fiets worden bezocht, laat zich raden.

 

Vandaag de dag staat het veteranenvoetbal in Doenrade er goed op. De jaarlijks terugkerende familiedag is altijd zeer gezellig, net als de andere activiteiten die naast het voetbal worden ondernomen.

 

Het 25 jarig jubileum zal groots worden gevierd op zaterdag 6 september 2014.

Sjaak Swart en zijn ploeggenoten van Lucky Ajax, het veteranenteam van Ajax Amsterdam, zal de strijd aanbinden met de Doonder Vets!

 

Een feestcomité is volop bezig om van dit feest al op voorhand een groot succes te maken, zodanig dat, zoals ook in 2001 al werd geschreven,  ‘de Doonder Veteranen nog tientallen jaren plezier kunnen beleven aan hun ‘oude-van-dagen-voetbal’!

Sitedoenrade1

RKVV Doenrade

Ga naar boven