HomeSeniorenVeteranenWedstrijdverslagenVets: Onterechte nederlaag tegen Schinveld.

Vets: Onterechte nederlaag tegen Schinveld.

4-2 nederlaag geflatteerd, we hadden de beste en meer kansen.

Er waren maar liefst 8 afmeldingen.! Ondanks dat waren er toch nog 14 spelers aanwezig, ook met dank aan Hans Wilbrink die overigens een prima indruk achtergelaten heeft. Ook Ruud kwam helemaal vanuit zijn woonplaats even kijken of we genoeg spelers hadden. Met drie reserves nog op de bank kon hij met een gerust hartJ weer vertrekken en zijn privé verplichtingen nakomen. Natuurlijk onze keeper John niet vergeten die weer meer dan welkom was en wederom uitstekend keerperswerk verricht heeft. Bij mooi weer op een mooi kunstgras veld kwam de wedstrijd wat aarzelend op gang. Schinveld drong wel aan, maar de eerste kans was voor Doenrade. Hiermee kwam er vertrouwen in de ploeg ondanks de afwezigheid van diverse steunpilaren. Helaas werd het daarna snel 1-0 wat echter verdacht veel op buitenspel leek. Doenrade vets ging gewoon door alsof er niets gebeurd was en was niet de mindere van Schinveld. Echter een nuttige overtreding van Marc V. leidde de 2-0 in. Vanaf 20 meter vloog de bal onhoudbaar in de hoek. Foutje mannen: er stonden simpelweg te weinig spelers in de muur! We stonden verdedigend goed, het middenveld stond kort bij de verdediging en de aanval was telkens dreigend en zo kwam Bernard vrij voor de keeper, maar net als een prof zal ook bij Bernard niet elke kans raak kunnen zijn, helaas. Toen gebeurde wat zelfs een uitstekend spelende Maurice niet kon voorkomen. Hun spits(het zou de kleinzoon van Jan G. of Jean H. kunnen zijn) razend snel en behendig was dan toch een keer onhoudbaar en liet 3-0 aantekenen. Ongelooflijk hoe goed Maurice deze speler uit de wedstrijd heeft gehouden! Ook ongelooflijk dat Schinveld bij de veteranen met zo een speler überhaupt durft aan te treden! Ook ongelooflijk dat de vets gewoon bleven voetballen alsof er niets aan de hand was.

Doenrade voetbalde volgens de middelen die we ter beschikking hadden (o.a. twee verdedigers van 59 jaar Jan G. en Jean H. tegen een aanval van misschien 35jaar!) ). Schinveld was optisch beter, maar Doenrade bleef dreigend. Dat betekende nog voor de rust de 1-3. Wederom een prima aanval opzet via Boy werd corner verwerkt en door Danny vanaf de corner vlag in doel geschoten. Van Danny zijn harde schot moeten we meer gebruik gaan maken! (vrije trappen en corners) Zo gingen we ondanks de 3-1 ruststand met vertrouwen thee drinken. De omzetting door o.a. Bart, de tacticus, van Hans Wilbrink van rechtsback naar spits naast Bernard zorgde vervolgens voor veel onrust bij Schinveld en de kansen kwamen er ook. Na wederom een goede aanval via diverse schijven Boy, Danny, Hans scoorde Bernard de 2-3. Echt grote kansen met Peter nu achterin kreeg Schinveld niet .

Ondanks een verder sportieve wedstrijd nam de irritatie daardoor bij de thuisclub toe, Marc V. moest even aan de kant met een bloedneus en Hans werd verbaal bedreigd nadat hij een vermeende elle boog uitgestoken zou hebben. We mogen super trots op de Doenrade vets zijn dat we hier niet op in zijn gegaan. Door goed optreden van Boy, welke de gemoederen vooral bij een Schinveld speler suste en vanwege een goed leidende scheidsrechter! Dat mag ook gezegd worden. Schinveld had de tweede helft niet meer het betere spel, zoals de eerst helft en de Doenrade vets regen de kansen aan elkaar. Helaas als je ze zelf niet maakt, maakt de tegenstander ze wel, zo ook nu. De 3-3 hing in de lucht, maar bij een aanval van Schinveld werd een schot door Marc V. van richting veranderd en daardoor onhoudbaar 2-4. De wedstijd was gespeeld en de laatste minuten gebeurde niet veel meer. Nog even Hans bedanken en het moge duidelijk zijn dat hij welkom is bij de Vets.

Ondanks de nederlaag zijn we met een goed gevoel het veld afgestapt. Mocht ik wat vergeten te schrijven zijn, vergeef me. Door: Jean Houben